середа, 10 червня 2015 р.

лікування хвороб печінки народними засобами

Печінка - це «наше все». Печінка - орган, який хворіє, але не болить, і якби вона (печінка) мала можливість, то задушила б свого господаря, як мовиться голими руками. При чому, в опалу потрапили б усі, незалежно від віку: дорослі за жирні стейки з алкоголем, малюки - за чіпси з газованою водою. А все тому, що печінка, поодинці, виконує дві найважливіші функції в організмі, грубо кажучи - працює у дві зміни без вихідних. У першу зміну - це лабораторія з виробництва ферментів, для подальшого функціонування організму (розщеплення кислот, глюкози, вироблення білків і т. Д.). У другу зміну - це фільтр всіх «вкусняшек» потрапляють з кишечника, причому половина з них - шкідливі для організму, і допустити їх потрапляння в кров ніяк не можна. Відповідно, від подібного графіка, нерідко відбувається збій - печінка починає непомітно хворіти, а потім і хворіти. Захворювання печінки Оскільки наше головне завдання, на сьогодні - лікування захворювань печінки різноманітними народними засобами, а другорядна - невеликий екскурс в симптоми хвороби печінки, почнемо з короткого лікнепу по основних захворювань. Цироз печінки - захворювання хронічне, Швидкопрогресуючий. Причини: алкоголізм, гепатит, гельмінти. Рак печінки - захворювання онкологічне з летальним результатом. Прямих причин немає. До розвитку раку печінки можуть призводити різні фактори (контакт з канцерогенами, алкоголізм, віруси). Гепатит гостре хронічне запальне дифузне захворювання печінки, для якого харакерни всі ознаки запалення печінки. Причинами гепатиту є, в основному, віруси, які пошкоджують паренхіму печінки. Паренхіма - це «шкіра» печінки або інших внутрішніх органах (господині на кухні називають її «плівкою»). Вірусний гепатит має класифікацію по буквах латинського алфавіту від А до G, до вірусних ж гепатитам відносять гепатити, супутні деяких інфекційних захворювань (СНІД, жовта лихоманка, герпеси), до бактеріальних, гепатити супутні, наприклад лептоспірозу або сифілісу. Далі, в класифікації слідують токсичні гепатити, викликані інтоксикацією організму внаслідок алкогольних отруєнь, лікарських передозувань, хімічних отруєнь. Більш рідкісні види самостійного гепатиту: променевої та аутоімунний, з відповідними причинами виникнення. Симптоми захворювань Серед симптомів хвороб печінки найяскравішими є пожовтіння шкіри і очних склер (жовтяниця), на який в першу чергу і звертають увагу при діагностиці. Жовтяничний колір шкірного покриву з'являється за рахунок білірубіну, який повинен був бути перероблений печінкою, але потрапив у кров. В принципі, жовтяниця - це однозначний маркер проблем з печінкою і по сумісності на 99% ознака гепатиту. З часом, до «сонячного» відтінку шкіри приєднаються набряки під очима, у верхніх і нижніх кінцівках, особливо пальці рук. І «фінальна» стадія набряклості - асцит, коли в черевній порожнині починається скупчуванню рідини, що і додає животу вид проковтнутого цілком кавуна. Крім перерахованого вище, хвора печінка виробляє «хвору» кров, а це означає наслідки у вигляді порушення в імунній, ендокринній і гормональної системах. Відповідно, до симптомів хворої печінки, приєднуються суміжні симптоми: авітаміноз «у всій красі», з сухим волоссям, сухою шкірою, підвищеною крихкістю нігтів, з різким зниженням зростання і волосся і нігтів, в деяких випадках з'являються симптоми стоматологічного характеру. В окремих випадках спостерігається дуже повільне загоєння шкірних покривів (рани, садна, подряпини). У дам може початися аменорея (порушення циклу), у джентльменів - проблеми з потенцією. Так само, візуально можуть спостерігатися пошкодження дрібних капілярів на шкірі в районі печінки (капілярні зірочки), особливу увагу варто приділити кольором калу - його знебарвлення - дуже небезпечна ознака. Симптоми захворювання печінки не обмежені віковими цензом - вони однакові як для дорослих, так і для зовсім маленьких дітей. У деяких випадках, спостерігаються загальна слабкість, оніміння кінцівок, іноді судоми, зниження апетиту, метеоризм, нудота, дискомфорт в підребер'ї з правого боку, все це пацієнти, зазвичай описують словами: «болить печінка». До всього вище перерахованого можуть додаватися такі ознаки захворювання печінки як: блювота, нудота, зміна смакових відчуттів або гіркота, збільшення обсягу печінки. Дієта для печінки Оскільки печінка є фільтраційним апаратом всього організму - наше завдання зробити так, щоб у цей фільтр потрапляло якомога менше шкідливих і забруднюючих елементів. А для цього потрібно ретельно (по можливості) стежити за тим, що ми їмо, п'ємо, чим дихаємо. І, якщо зупинити виробництво металургії або хімікатів у вашому місті ви не в силах, то контролювати те, що потрапляє до вас в рот - можна і потрібно. Почнемо з їжі, точніше - з дієти. Дієта, що призначається при захворюваннях печінки, переслідує одну конкретну мету - полегшити роботу і без того вже «втомленою» печінки. Тому раціон харчування складаємо чітко, слідуємо неухильно. Повинно бути присутнім: • Молоко в будь-якому вигляді і продукти з ним пов'язані, природно, не жирні. • Пісне м'ясо (курка, телятина, яловичина), приготоване будь-яким доступним вам способом, крім смаження. • Нежирна риба, так само приготовлена, будь-яким способом, крім смаження. • Овочі у вигляді супу, гарніру, або те й інше разом. Окремим акцентом - квашена капуста - дуже потужний абсорбент для важких металів. • Крупи, макарони. • З солодкого: мед і те, що можна зробити вдома (пастила мармелад). Якщо купуєте в магазині, читайте склад. Небажано, але допускається в раціон: • Масло вершкове не більше 30-50 гр дітям і дорослим відповідно. • Сири, ковбаси, домашня консервація • Курячі яйця не більше двох разів на тиждень, в ідеалі - замінити на перепелині. Виключити категорично: • Алкоголь, особливо - слабоалкогольні коктейлі. • Все, що пожежа, поlкопчено, замаринувати. • Жирне м'ясо, не залежно від методу приготування (свинина, баранина, гусак). • Субпродукти (печінка, серце, легені). • Боби і ті продукти, які конкретно у вас викликають метеоризм. • Все, що має у своєму складі какао боби. • Магазинні солодощі, з високим вмістом жирів. Рекомендується замінити домашніми тортиками, де можна замінити, наприклад, масляний крем, заварним. • Гострі спеції та приправи, особливо, якщо присутній оцет. Слід пам'ятати, що даний список - загальний і Ваш лікуючий лікар може ввести окремі обмеження та / або послаблення в раціоні. Народні методи лікування Переходимо до основної теми - народна медицина. Лікуватися травами для лікування печінки, це наша народна традиція, а традиціями нехтувати не варто. Хочемо звернути увагу на те, що в наведеному нижче тексті є рецепти і поради та по очищенню, і з лікування печінки. Щоб не навантажувати текст підзаголовками - в описах вказано, який рецепт очищающий, який лікувальний. Так само звертаємо вашу увагу на те, що результат можливий при послідовних застосуваннях спочатку чистки, потім лікування. Лікування печінки розторопшею. Одним із стовпів лікування в домашніх умовах (як всього організму, так і печінки, в тому числі), є розторопша (Silybum marianum), вона ж: татарник марьин, татарник сріблястий, чортополох молочний, колючнік. В якості інгредієнтів використовують насіння, листя і корінь. Популярність розторопші серед знавців від домашньої медицини пояснюється тим фактом, що її дія на печінку не відрізняється від дії таблеток або препаратів, що призначаються при медичному лікуванні. Іншими словами, відвари і настої з розторопші спочатку очищають, потім підтримують роботу печінки, паралельно захищаючи від впливу негативних речовин потрапили в кровь.1 ст. л насіння або трави залити 100-120 мл окропу. Настояти хвилин 30, процідити. Приймати отриманий препарат за півгодини до їжі вранці і не пізніше ніж за півгодини до сну ввечері. Пити невеликими ковтками, оптимальна температура для прийому - «трохи теплий чай». Насіння 30 гр вода 0,5 л. Змішати, нагрівати (випарювати) до стану зменшення рідини в два рази. Відцідити, остудити. Приймати стоїть по 1 ст. л. щогодини, весь день. Плоди висушити, розтерти кавомолкою або в ступці до порошкоподібного стану. Порошок приймають еженевно по 1 ч. Л. за 20 хв до їди. Можливий приймемо за іншим графіком: 5 р / д між прийомами їжі. Запивати будь очищеною водою. На що звернути увагу! Мінімальний термін прийому очищувальних відварів - місяць. При цьому потрібно пам'ятати, що раз вже ви вирішили домогтися результатів, то приймати траву потрібно строго відповідно до рецепту, при цьому обов'язково дотримуватися дієти. Якщо ви залишилися задоволені результатами «пробного» першого місяця і бажаєте закріпити їх, радимо почати, точніше, продовжити очищення розторопшею «тримісячним курсом» .1 місяць. На допомогу расторопше готуємо відвар з Репешко (суцвіття). Сировина подрібнюємо, заливаємо водою, кип'ятимо. Настояти, процідити. Співвідношення одна ложка на півтори склянки, обсяг вибирайте самі. Зберігати необхідно в холодильнику в «самому нехолодну місці». Приймати отриманий препарат протягом дня приблизно за півгодини до їди. Готувати репешковий відвар потрібно кожен день свіжий. Важливо: за 7 днів до наступного місяця потрібно припинити прийом і зробити перерву перед наступним етапом.2 місяць. Суцвіття Репешко 3часті, квіти безсмертника 2 частини, змішати, розтерти. 1стл отриманої суміші залити 1,5 ст води, закип'ятити, настояти 30 хв. Схема прийому отриманого ліки така ж як у першому месяце.3 місяць. З листя розторопші потрібно вичавити сік. 1 літр соку розвести в 200 мл горілки (горілка служить консервантом). Приймати отриманий настій потрібно за 30 хв до їди. Настоянку не забувайте зберігати в холодильнику. Розподіліть настоянку так, щоб протягом місяця ви вжили рівно літр. Якщо немає можливості приготувати сік, замініть борошном з насіння. Зверніть особливу увагу на те, що при приготуванні борошна важливо не захоплюватися процесом помелу, 20 секунд цілком достатньо, щоб подрібнити насіння і уникнути випаровування насіннєвого масла. Приймати регулярно, 3 рази на день, щодня строго за півгодини до їди. У випадку, хворобливих відчуттів в районі печінки, після вживання борошна - не хвилюйтеся. Це стандартна і проходить, протягом півгодини, реакція. Але, якщо дискомфорт все ж не проходить - зменшите дозу до двох разів на день. Заборонено користуватися цим методом людям, страждаючим усіма видами епілепсії, мають порушення та / або захворювання серцево судинної, та / або нарушейній дихальної системи. У будь-якому випадку, перед початком курсу лікування печінки будь-якими травами, в тому числі і розторопшею - в обов'язковому порядку потрібна консультація з лікарем. Лікування вівсом. Ще одним популярним народним засобом в домашньому лікуванні печінки є овес і все, що з нього готують: відвари настойки, примочки і т. Д. Овес взагалі являють собою універсальний засіб не тільки в частині захворювань вашого шлунково-кишкового тракту, а й в захворюваннях всіх частин і органів людини. Згідно з останніми дослідженнями - овес містить фермент-аналог амілази, ферменту бере участь у травленні і виробляється підшлунковою залозою. Так само овес вкрай ефективний у випадку, коли пацієнт до цього брав якісь медпрепарати, у тому числі важкі антибіотики. І абсолютно не важливо, якого роду хвороба ви лікували до цього, лікарі рекомендують двічі на рік, для профілактики, підтримувати печінку відварами з вівса. Відвари. № 1Овес 1 стакан, листя брусниці сухі / свіжі 3 ст. л, сушені березові бруньки (можна листя) 2 ст. л залити холодною водою 4 л, настояти добу в прохолодному місці. Окремо приготувати: шипшина плоди 1 склянка, подрібнити, вода холодна 1 склянка, змішати, закип'ятити на середньому вогні. У момент закипання додати спориш 2 ст. л. Прокип'ятити 15 хв, настояти 45 хв обов'язково при закритій кришці посудини. Після охолодження відцідити. Після доби - обидва інгредієнти змішати. Зберігати отриманий препарат слід в холодильнику. Приймати вийшов відвар 1 р / д за 30 хв до їди за простою схемою: 1 день: 50 мл, другий і кожен наступний день дозу збільшувати точно на 50 мл. Курс - 10 тижнів, перерва - 2 тижні, потім повтор курса.№ 22 склянки звичайного неочищеного вівса залити водою 3 літри. Томити на середньому вогні близько трьох годин, до зменшення обсягу, рівному 200-250 мл (одна склянка). Процідити, трохи охолодити, спожити відразу. Відвар готувати кожне строй свіжий. Приймати протягом месяца.№ 3Зерна вівса, неочищені промити, висушити, подрібнити. 1стл суміші залити одним літром окропу, залишити в термосі і стояти 12 годин. Приймати щодня по 0,5 літра настою за 2-3 рази. Курс - до 3-х месяцев.№ 4Зерна вівса (стакан) літр окропу, варити на маленькому вогні, зрідка помішуючи протягом 30 хв. При випаровуванні - додати води до загального початкового об'єму. Наполягати 3 години, при цьому щільно укутати. Процідити, додати мед 1 ст. л. і обов'язково сік половини лимона. Прийом 3 р / д 1 стакан, не раніше ніж за 30 хв до їди. Курс - один месяц.№ 5Зерна вівса 100 гр кип'ячена (холодна) вода 1 л, залити настояти від 8 до 12 годин, температура - кімнатна. Злити, процідити. Прийом: 3 р / д по півсклянки. Крім лікування печінки в домашніх умовах розторопшею і вівсом в домашній лабораторії можна приготувати і інші чарівні суміші, настої, чаї. Деякі травники радять починати очищення печінки з вживання рослинної олії: перший тиждень - вранці пів чайної ложки, другий тиждень - по 1 ч. Л, третя - по 1 дес. л, четверта - 1 ст. л, п'ята - 1 дес. л (зменшуємо дозу). Зверніть увагу - цей спосіб не підходить людям з гастритом, панкреатитом, виразками. Дуже сприятливо на печінку діє відвар з буряка. Для приготування: очистити, варити до стану пюре. Суміш приймати по 30-40 мл, регулярно три рази на день. Рильця кукурудзи заварити як звичайний чай, приймати як чай. Курс - 2 тижні. Дуже корисно і не тільки для печінки вживати свіжовичавлений сік, точніше суміш соків моркви, селери, і звичайної петрушки. Кожного з інгредієнтів по 210 мл, 150 мл, 60 мл, відповідно, змішати і пити натщесерце ежеутренне. Курс - місяць. А можна з'єднати томатний сік і капустяний розсіл (1: 1). Приймати після їжі протягом місяця. Так само в талмудах народних рецептів є спеціальні настоянки і відвари, які застосовують для конкретних захворювань, наприклад, гепатиту С.№1Бархатци 1 гол., Календула 10 квіток, полин стебло 1 шт, чистотіл щіпка, м'ята перцева 1 ст. л. вода 1л. З'єднати, кип'ятити неодмінно на повільному вогні і строго не більше двох хвилин. Прийом - 1 стакан натщесерце, після цього не приймати ніяку їжу протягом 2 годин. Далі, протягом дня пити в довільному порядку, як чай, замінюючи цукор медом. Весь відвар потрібно вжити протягом дня, щоранку - готувати новий. Курс 10 днів п'ємо відвар, 3 дні перерва. Кількість курсів довільне. Після місячного прийому, необхідно здати аналізи, проконсультуватися з лікарем, на предмет подальшого прийому даного рецепта або переходу на профілактіческіе.№2Календула, звіробій, спориш, цикорій корінь безсмертник квіти, крушина корінь, ромашка квітки. Співвідношення в грамах: 40,40,20,30,40,30,10. Суміш 3 ст. л, вода 3 склянки, залити, залишити на ніч. Вранці суміш трав'яних настоїв прокип'ятити протягом 5 хвилин, охолодити, вжити протягом дня, але не в один присід, а за кілька прийомів. Кавказькі знахарі радять як для профілактики хвороб печінки, так і у важких випадках захворюванні печінки приймати настойки, зроблені з барбарису звичайного (сумах). Для сировини підходять всі частини рослини, включаючи коріння. Але, оскільки сьогодні мова про захворювання печінки - відвар з кореня нам не знадобиться, т. К. Його застосовують зовнішньо. Відвар з кори. 1 ст. л 250 мл води (гарячої). Прийом: 3 р / д по 125 мл. Курс - два місяці. Відвар з листя. 1 ст. л подрібненого листя, 250 мл води. Залити, кип'ятити не більше хвилини, настояти півгодини, процідити. Прийом: 1 ст. л за годину до їжі. Настоянка з барбарисових листя. Портебуется 1 ст. л. подрібнених барбарисових листя, ще 250 мл горілки (спирту). Настояти 7 діб, тримаючи в темному місці. Прийом настоянки обмежений: не більше 30 крапель, розведених чистою водою, 3 р / д до їди. А ось ще кілька простих рецептів страв. Разнообразив ними свій раціон, ви познайомитеся з новими смаками і відчуттями. Кабачковий салат. Кількість інгредієнтів - довільне. Кабачок, огірок, нарізати, заправити нежирною сметаною. Можна додати вареної яйце, але якщо в животі буде відчуття важкості, яйця виключити. Варення з кульбаби. Чотири сотні квіток замочити на одну добу в кип'яченій холодній воді. Після чого віджати і залити холодною ж водою 0,5 л. Кип'ятити 15 хв. Перед тим як суміш закипить додати лимон разом зі шкіркою і лимонну кислоту 1 ч. Л. Остудити, квіти віджати, викинути. У настій кульбаби додати 1 кг цукру і варити скільки знадобиться для готовності (краще в три прийоми). Візуально варення готове, коли від загального обсягу залишиться приблизно 800 мл, і придбає медовий відтінок. Болтушка з яєць. Яйця сирі, у білій шкаралупі 6 шт, молоко домашнє 1,5 л, мед 300 гр. Приймати по 1 ст. л. Відео

Немає коментарів:

Дописати коментар