вівторок, 9 червня 2015 р.

Рак і народна медицина

 лікування раку >> народна медицина Народною медициною багатьох країн світу рекомендується тривале застосування настою або відвару татарника як профілактичного засобу після операцій з видалення злоякісних пухлин раку. Настій татарника: 1 столову ложку листя татарника залити 1 склянкою окропу і настоювати 4 години. Настій процідити, залишок віджати. Кип'яченою водою кількість настою довести до 200 мл. Приймати перед їдою по 0,5 склянки 2 рази на день, вранці і ввечері, в якості профілактики раку. Відвар татарника: чотири столові ложки подрібнених квіток і листя татарника залити 1 літром гарячої води. Кип'ятити на повільному вогні протягом 4-6 хвилин. Відвар остудити. Витримати 4:00 в прохолодному місці. Приймати перед їдою, по 1-2 склянки відвару, 3 4 рази на день. Для профілактики раку бажано використовувати кожен день свіжий відвар. Татарник не рекомендується приймати при підвищеному артеріальному тиску, супутньому раку. У народі здавна застосовували чай з трави звіробою як профілактичний засіб проти раку. Ця рослина дуже багата на вітамін А (вміст каротину становить 9,3-13,5 мг), містить вітамін С (аскорбінову кислоту), ефірну олію, дубильні речовини, червоне смолиста речовина гиперицин. У селах робили настоянку з 2-3 жмень звіробою на пляшку горілки. Получающееся вино пурпурного кольору пили по чарці з метою профілактики раку. Для зменшення болю при раку внутрішніх органів тривало застосовували середній шар кори ільму (польового в'яза). Кору збирали в травні, сушили і роздрібнювали, після чого варили в джерельній воді з розрахунку 30-60 грамів на 800 мл води, поки не залишалася половина рідини. Відвар проціджували і пили протягом дня в якості профілактики раку, а також як засіб для боротьби з раком. Ільм (польовий в'яз) росте в лісах середньої та південної смуги нашої країни. Від раку в народній медицині застосовували і свіжовичавлений сік нетреби звичайної, він же реп'ях, репешок. Є безліч свідчень про успішне застосування при раку рослини під назвою борець (аконіт). Відомо близько 800 видів цієї рослини. Для отримання Корнеклубни використовується декілька середньоазіатських видів, відомих під назвою борець джунгарский («іссиккульскій корінець»). Два види аконіту, завдяки лікувальним властивостям при раку, включені у видання Державної фармакопеї, незважаючи на те, що ця рослина дуже отруйна. У наші дні водяний відвар і горілчаний настій аконіту (іссиккульского корінця) широко застосовується на його батьківщині при лікуванні раку. Водяний відвар аконіту: корінь хорошої якості просушують і подрібнюють, беруть 10 грамів на 1,5 літра води, варять в емальованому посуді з отвором для пари протягом 2 годин (відвар повинен стати чистим і прозорим), проціджують з великими пересторогами (отруйний!) . При терапії раку приймають 3 ложки в день, т. Е. По одній столовій ложці на прийом за півгодини до їди. Хворому на рак слід дотримуватися рекомендовану дозу. Настоянка аконіту: готується на горілці з розрахунку 2,5 грама подрібненого сушеного кореня на 100 грамів горілки, настоюють при температурі 38-40 ° С не менше 14 днів (готовий препарат за кольором схожий на хороший коньяк), настойку необхідно ретельно профільтрувати, дотримуючись заходів обережності (отруйний!), щоб не було ніякого осаду. Прийом захворілі раком починають з 1 краплі 3 рази на день, додаючи кожен день по одній краплі на прийом. Максимальна доза прийому для хворого на рак не більше 60 крапель на 3 прийоми, т. Е. По 20 крапель на прийом. Настоянку аконіту приймають при наявності раку, розводячи потрібну кількість крапель в теплуватої воді. П'ють повільно, невеликими ковтками. Якщо у страждає раком з'являється запаморочення, то звичайно зменшують дозу прийому і продовжують лікування раку. Ні в якому разі не можна робити перерви. Залежно від звикання організму хворого на рак дозу поступово збільшують до рекомендованої. Горілчаний настій і водяний відвар аконіту застосовують і зовнішньо при виразці пухлин раку. Примочки хворим раком роблять до 5 разів на день, а також розтирають неуражені ділянки шкіри і лімфатичних залоз до 3 разів на день. На растірку для хворого на рак беруть не більше однієї чайної ложки настойки, а відвару стільки, щоб змочена пов'язка була злегка вологою. Протиотрутою для аконіту є кисле молоко та цибулю, а якщо ці кошти не подіяли, то необхідно вдатися до промивання шлунку страждає раком. Є дані, що протиотрутою може служити і дуже міцну каву. Календула має широкий спектр лікувальної дії, проявляючи протизапальні, ранозагоювальні, бактерицидні, спазмолітичні, жовчогінні та інші корисні для організму властивості. Застосовується календула і як допоміжний засіб при лікуванні хворих на рак, зокрема у складі цілого ряду протиракових трав'яних зборів. Протираковий збір № 1: чистотіл (трава) -5 г (1 столова ложка з верхом), дурнішнік (листя) - 5 г, календула - 3-4 квітки. Збір залити однією склянкою окропу і варити 3 5 хвилин, потім настоювати протягом 2 годин. Хворим на рак приймати натщесерце по чверті склянки 4 рази на день. Протираковий збір № 2. У збір входять 16 трав, а саме: евкаліпт (листя), деревій (трава), підмаренник (трава), кропива (листя), солодка (кореневище), астрагал (трава), шипшина (плоди), календула (квіти), звіробій (трава), чистотіл (трава), череда (трава), татарник (листя), мучниця (листя), спориш (трава), золота різка (трава), репешок (трава). Всіх трав взяти по 5 р Збір кип'ятити 3-4 хвилини в 3 літрах води. Приймати хворим на рак перед кожним прийомом їжі по півсклянки. Збори пити страждають на рак від одного до шести місяців. Перед прийомом протиракових зборів бажано проконсультуватися з фітоонкологом або районним лікарем, лікуючим рак. Для лікування хворих із злоякісними пухлинами раку як симптоматичний засіб, в тих випадках, коли специфічне лікування раку не показано, в медичній практиці використовують препарати з березового гриба - чаги (настій з чаги, густий екстракт чаги або таблетки «Бефунгін»). Хімічний склад березового гриба (губки), що застосовується для лікування раку, поки мало вивчений. Настій з губки для боротьби з раком можна приготувати в домашніх умовах. Для цього висушений березовий гриб на 4 години заливають кип'яченою водою. Шматки розмоченого гриба пропускають через м'ясорубку (воду зберегти в холодильнику). Потім отриману кашку з гриба заливають гарячою 50-градусної водою, у співвідношенні на одну частину кашки з гриба - 5 частин води. Наполягати 48 годин. Потім рідину злити, залишок ретельно віджати і отриманий настій з'єднати з тією водою, в якій чагу замочували спочатку. Настій може зберігатися 4 дні. Пити страждають на рак щодня по 1 склянці за 30 хвилин до їжі, в добу не більше 3 склянок настою. При вживанні настою для лікування раку призначається молочно-рослинна дієта, забороняється вживання консервів »ковбас, гострих приправ. Екстракт з губки хворі на рак застосовують всередину. Добова доза становить 3,5 грама. Зазвичай екстракт готують для прийому на 3 дні наступним чином: флакон з екстрактом нагрівають, занурюючи його у воду при температурі 60-70 ° (попередньо виймають з флакона пробку). Потім 2 чайні ложки екстракту розчиняють в 0,5 склянки підігрітої кип'яченої води. Приймають для терапії раку по 1 столовій ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Лікування раку проводять курсами по 3-5 місяців з перервами 7-10 днів. Випускаються також таблетки чаги під назвою «Бефунгін». Їх потрібно приймати в цілях боротьби з раком по 1 таблетці 4 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом 3-5 місяців, далі необхідно зробити тижневу перерву. При раку будь-якої локалізації рекомендують застосовувати жостер, приготований таким чином: 1 столову ложку суміші (жостер - 2 столові ложки, ромашка - 1 столова ложка) залити 200 мл окропу. Варити на водяній бані 5 хвилин. Наполягати 40 хвилин. Пити хворим раком відразу, бажано на ніч (Г. 3. Мінеджян, 1994). Щовесни можна скористатися рецептом приготування «Супу із зелені», запропонованим онкологом, кандидатом медичних наук Валентиною Петрівною Назаренко (1998). Цей суп має захисні властивості проти новоутворень раку. Склад Кількість Снить160 г Мальва80 г Подорожнік80 г Спориш80 г Борщевік80 г Крупа овсяная40 г Морковь10 г Лук репчатий10 г Масло растітельное10 г Сметана, сольпо смаком Приготування супу. 1. Зварити до готовності крупу. 2. Додати промиту і подрібнену зелень (траву) і варити ще 20 хвилин. 3. Перед подачею на стіл заправити сметаною. Снить містить біофлавоноїди, вітаміни (С і Е), мікроелементи (мідь, марганець, титан, бор), ефірну олію, азотовмісні сполуки і стероїди, що володіють профілактичними властивостями проти раку. Отже, шановні читачі, ми познайомили вас із загальними положеннями, які повинен знати кожен хворий на онкологічне захворювання незалежно від локалізації раку. У наступних розділах ми розповімо про найбільш часто зустрічаються доброякісних і злоякісних новоутвореннях раку, про те, що треба знати про ту чи іншу пухлини раку. У кожній з глав будуть висвітлені деякі особливості досягнення задовільного якості життя після специфічного лікування раку з приводу тієї чи іншої нозологічної форми онкологічної патології, т. Е. Будуть дані додаткові поради для випадків з різними локалізаціями раку. На початок

Немає коментарів:

Дописати коментар