четвер, 4 червня 2015 р.
Як лікувати застій печінки
Як лікувати застій печінки Про те, що у мене буває застій жовчі я з'ясувала у минулому році. Я протягом довгих років мучилася болями під правими ребрами, страждала тяжкістю в животі і навіть не знала, в чому тут справа. Коли вони з'являлися, я думала, що причина в жирної і смаженої їжі, яка частенько була присутня в моєму раціоні. Позбавлялася я від усього цього досить просто. Я брала і з'їдала активоване вугілля - цим і усувала хворобливі відчуття в області печінки. А причина, як потім з'ясувалося, виявилася в поганому жовчовиділення. А адже це призводить до того, що порушується весь процес травлення. Страждають печінку і кишечник. Лікарі порадили мені стимулювати вироблення жовчі. Після цього я стала вивчати, що може сприяти даному процесу. У літературі мені зустрівся таку пораду: вранці натщесерце потрібно випивати склянку гарячої води. Звичайно ж, пити потрібно не окріп, але все ж вода повинна бути досить гарячою і кип'яченої. Випивши склянку води перед сніданком, ви запустите травну систему, що полегшить перетравлення сніданку. Вода забезпечує пробудження травної та жовчовидільної систем після нічного сну. Після цього я стала вивчати продукти, які при застої жовчі корисно вживати. Я обмежила вживання солодощів. Вони провокують ослаблення жовчовиділення. Я стала готувати для себе овочеві страви на рослинній олії, особливо вінегрет, який надає благотворний вплив на травлення. Серед усіх продуктів, корисних для мене я знайшла свій найулюбленіший. Це кабачок, який я вперше спробувала ще в дитинстві. З'ясувалося, що він допомагає розвантажити печінку. Та до того ж сприяє гарному травленню. У собі він містить велику кількість речовин. Велика кількість антиоксидантів, які роблять на організм омолоджуючу дію, що містяться в цьому овочі, порадувало мене найбільше. Але для активного прояву все цієї користі, якою володіє даний овоч, я вживала його в сирому вигляді. З нього я робила салати. Іноді гасила, але зовсім недовго. Досить простим в плані приготування є моє улюблене блюдо, яке я часто готую з кабачка. Для його приготування потрібно взяти сирої кабачок, помити його, а потім порізати соломкою. Потім до отриманої маси додати таку ж кількість огірка. Після цього салат заправляється сметаною. Прикрасити його можна яйцем і шматочками помідорів, яких потрібно брати в два рази менше, ніж огірків. Можна додати різноманітну зелень. Я вважаю дане блюдо не тільки дуже корисним, але і смачним. Цей лікувальний салат з великим задоволенням їдять і багато онуки. Коли у мене в області печінки виникає важкість, то з цього салату я виключаю яйце. І тоді моє жовчовиділення приходить в порядок, завдяки сирим кабачків. У літні місяці на дачі цей салат я вважаю незамінним, адже кабачки, огірочки, помідори і зелень є у кожного на дачі. На особистому прем'єрі я переконалася в тому, що організм починає краще працювати, коли ти трохи підправиш своє харчування. Це набагато краще, ніж ковтання пігулок. atkins diet basics
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар